søndag den 25. september 2011

Hong Kong og Sydney

HONG KONG

Hej alle

Vores tur startede med en flyvetur KBH-London, hvor Carl sad på skødet. Det gik fint, selv om moderens bekymringer var store. Fra London havde vi næsten 11 timer til Hong Kong. Carl fik sin egen lift om bord på flyet, som han kunne sove i. Alt gik fint, selv om flyveturen var lang, og vi ankom til Hong Kong onsdag kl. 1500 Hong Kong tid (6 timer foran Danmark).
Vi gik en tur om aftenen og spiste på en kinesisk restaurant, hvor vi fik "Hot Pot". En gryde på en varmeplade på bordet, hvor der var svinekød og grøntsager i. Man kunne så bestille yderligere ting, man selv kunne putte i. Cecilie var meget begejstret, Simon mindre begejstret... men det var ok og sjovt at prøve.

Hot Pot
Torsdag gik vi fra vores hotel i West Kowloon (Kowloon er en bydel i Hong Kong), gennem den travle Hong Kong trafik og Kowloon Park, ind til vi nåede havnen i det sydlige Kowloon, hvorfra man kunne se skylinen på Hong Kong Island. Det var også her fra, man kunne sejle til Hong Kong Island med små færger, hvilket vi gjorde, til den beskedne pris af 2 Hong Kong Dollars - 1,5 kroner.
På Hong Kong Island tog vi en sightseeing bus og fik set finansdistriktet og forskellige andre seværdigheder. Det var sjovt at se det hele og en let måde, st komme rundt på når vi kun havde en halv dag. Vi stod af bussen ved Victoria Peak Tram. Et gammelt tog, der kører op ad en bakke til det højeste punkt i Hong Kong. Her tog vi toget op, da en venlig dame i en turistinformation, havde fortalt os, at det var det de fleste turister så, når de var i Hong Kong.

Udsigten over Hong Kong fra Victoria Peak

På toppen af Victoria Peak mødte Carl en gammel ven - Bruce Lee... Han fik et venskabeligt klap på kinden
Da vi kom igen ned tog vi sightseeing bussen tilbage til havnen og sejlede til Kowloon igen. Den førnævnte venlige turistinfo dame, havde fortalt om et lasershow, der var hver aften kl. 20... Det var et lasershow til musik og skulle foregå over skylinen, så man kunne se det fra havnen. Det blev vi og så, men det var ikke lige så spændende som forventet. Skylinen var derimod flot om aftenen:
Hong Long Island
Torsdag var rejsedag, hvor vi skulle flyve til Sydney kl. 1900. Vi brugte det første af dagen på at shoppe lidt tilbehør til Simons kamera og bare gå rundt og mærke stemningen i gaderne, inden vi blev hentet på hotellet kl. 1500 og kørt til lufthavnen. Vi kunne godt have brugt nogle flere dage i Hong Kong, der virkede til at have meget mere at byde på, end hvad vi kunne nå på to dage.

Carl tager sig en lur i lufthavnen inden den 9 timer lange flyvetur til Sydney

SYDNEY

Carl sov ikke så meget på flyveturen til Sydney. Hver gang der var turbulens og man skulle spænde selen, skulle han op af liften. Det gjorde også at vi kun fik ca. 1 times søvn, så da vi landede i Sydney og satte vores ure yderligere 2 timer frem så klokken var 0615, var vi helt færdige. Vi tog toget fra lufthavnen, og steg af ved George Street, som er den gade vi bor på... Det viste sig dog, at George Street er lang, og vi var stået af to stop for tidligt, så vi måtte med toget igen. Da vi ankom til hotellet var klokken kun ca. 0830, og vi kunne derfor ikke få vores værelse - det ville først være ledigt ca. kl. 12. Så vi gik en tur til Darling Harbour, der er et hyggeligt havneomr
åde med butikker, restauranter og masser af liv. Vi gik en times tid, men var for trætte og gik tilbage til hotellet, hvor vi tog os en lur på en sofa i et fællesområde, til vi kunne få vores værelse. På værelset sov vi til ved 16 tiden alle tre. Da vi stod op igen gik vi en tur i området omkring hotellet, hvor vi også spiste aftensmad på en hyggelig café.

Idag, søndag, regnede det fra morgenstunden... Morgenstunden vil sige, at vi stod op kl. 12. Carl sov lidt i aftes, vågnede, og faldt først i søvn kl. 0215. Han tog revanche med en lur på lidt over 9 timer og vågnede først 1140... Han var vel træt som sine forældre.
Anyways... Det regnede... Vi spiste burgere på en café og gik bagefter i Sydney Aquarium for at se hajer og slippe lidt for regnen.
Regn i Sydney
Carl kan godt lide hajer

Carl og Cecilie ser på hajer gennem ruden
Da vi kom ud igen, var regnen stoppet, og vi gik langs Darling Harbour til Sydney Harbour Bridge, Operahuset og The Rocks. Allerede da vi ankom til Sydney, kunne vi trods trætheden mærke, at det var en hyggelig by. De australske mennesker vi har mødt de første par dage har været yderst hjælpsomme og venlige.
Carl og Cecilie på vej til Sydney Harbour Bridge
Operahuset
Det var søndag... Nu glæder vi os til de næste par dage i Sydney, hvor vi gerne vil se, hvor straffefangerne boede engang, botanisk have og Bondi Beach...